M.Sesks/R.Francis uzvar Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā 2WD klasē

5 podium 1 2WD 3 LRC
unnamed (10)
unnamed (11)
unnamed (12)
unnamed (25)

LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis nedēļas nogalē aizvadīja pirmo Latvijas rallija čempionāta posmu “Samsonas Rally”, izcīnot pirmo vietu 2WD klasē un augsto astoto vietu sacensību kopvērtējumā, kā arī trešo vietu Latvijas rallija čempionāta ieskaitē.

“Samsonas Rally” pirmo dienu  M.Sesks/R.Francis noslēdza kā otrā ātrākā ekipāža starp  piekšpiedziņas automašīnām, piekāpjoties konkurentam arī pasaules rallija junioru  ieskaites sacīkstēs Sami Pajari/Marko Salminen  par piecpadsmit sekundēm.

Otrā sacensību diena komandai sākās dinamiski – te apsteidzot, te atkal zaudējot S.Pajari/M.Salminena ekipāžai. Abu ekipāžu temps bija ātrs un cīņa līdzvērtīga līdz devītajam ātrumposmam, kad sāncenšu tehnika neizturēja. Tāpēc sacensību noslēgumā nokļūstot līderpozīcijās,  treneris Uldis Briedis M.Seskam/R.Francim sacensību trasē neļāva snaust.

“Šīs bija pirmās sacensības, kurās veicām tik apjomīgas automašīnas regulējumu izmaiņas sacensību gaitā. Mainījām auto atsperes un pēc katras servisa zonas tiecāmies atgūt pārliecību un kāpināt tempu. Pēc devītā ātrumposma sākām savu attīstības treniņu –  drošāk eksperimentējām ar regulējumiem un domās jau gatavojamies turpmākajām sacensībām. Pārliecinājāmies, ka mūsu Ford Fiesta Rally 4 ir atsaucīga regulējumu izmaiņām un pielāgojas dažādiem braukšanas stiliem. Kopumā sacensībās ieguvām daudz jaunas informācijas gan braukšanas tehnikas, gan automašīnas regulējumu pilnveidošanai, un varam droši virzīties uz pasaules junioru rallija čempionāta virsotni,” komentē “LMT” Autosporta Akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks.

Pēc  divām nedēļām M. Seska/R. Franča ekipāžai paredzēts starts otrajā Latvijas rallija čempionāta ieskaites posmā – “Rally Liepāja”, kam sekos  pasaules rallija čempionāta ieskaites posmi Igaunijā (4.-6.septembrī), Vācijā (15.-18.oktobrī) un Sardīnijā (29.oktobrī -1.novembrī).

Informācija par ekipāžas sportiskajām gaitām atrodama sociālo tīklu kontos „Twitter” @MSesks, „Facebook” @MartinsSesksRallying, „Instagram” @martins_sesks, kā arī LMT Autosporta Akadēmijas „Facebook” lapā @AutosportaAkademija.

Atpakaļ